Politie Keurmerk Veilig Wonen

Is jouw pand beveiligd tegen inbraak?

Wat is PKVW?

Wiek de Laat Prolians is BORG gespecialiseerd Bouwkundig Beveiligingsbedrijf en Politie Keurmerk Veilig Wonen. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een keurmerk voor woningen die voldoen aan de eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid. Een inbreker heeft langer de tijd nodig om binnen te komen in een woning die is beveiligd volgens de eisen van het Politiekeurmerk. De PKVW-maatregelen zijn van groot belang voor de veiligheid en de veiligheidsbeleving. Beveiligingsmaatregelen, zoals gecertificeerd hang-en-sluitwerk, verkleinen de kans dat een inbreker toeslaat in jouw woning.

PKVW Expert Rogier Timmer aan het woord

We kunnen onszelf misschien wel het grootste adviesbureau noemen op het gebied van PKVW, aldus Rogier Timmer, PKVW-expert bij Wiek de Laat Prolians. “Dagelijks houd ik mij bezig met het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Een keurmerk dat je ontvangt wanneer een woning, gebouw of woonwijk voldoet aan bepaalde eisen op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid.”

De voordelen

“Het PKVW-keurmerk is niet verplicht, maar is wel een extra label bovenop het bouwbesluit. En ook niet onbelangrijk: het draagt bij aan de veiligheid en het veiligheidsgevoel van de bewoners van een PKVW-gekeurde woning”, zegt Rogier.

De extra maatregelen, zoals goed Hang- en Sluitwerk, goede verlichting en overzicht in straat en wijk zorgen ervoor dat inbrekers de woning graag overslaan. Het geeft bewoners voordelen:

  • Tot 90% minder kans op inbraak;
  • De complete beveiliging van het huis is volledig doorgenomen, ook op brandbeveiliging met rookmelders en verlichting in en om het huis;
  • Korting op de inboedelverzekering;
  • Met het keurmerk laat je de bewoner zien dat ze kwaliteitsproducten krijgen en dat deze ook op de juiste wijze zijn gemonteerd. 

Van plantekening tot certificaat

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen mag eigenlijk in geen enkel bouwproject ontbreken. Of het nu gaat om een enkele woning, een renovatie- of nieuwbouwproject. Als je aan de slag gaat, neem het Politiekeurmerk dan meteen mee, dan zit je gegarandeerd veilig en kost het je amper iets extra. “Het beste is ons erbij te betrekken vanaf het moment wanneer er een plantekening is in het stadium ‘voorlopig ontwerp’. Haak je ons in een later stadium aan, kán dat betekenen dát je al te laat bent, want PKVW kijkt ook naar brandgangen, speeltuintjes en algemene toegankelijkheid.

Met plantekening ‘voorlopig ontwerp’ maken wij een toetsing voor het benodigde eisenpakket. Je krijgt de tekening ingekleurd terug met de eisen en de benodigde materialen om het project PKVW-proof te maken. Na de bouw keur ik het project nogmaals of alles op de juiste manier is gemonteerd, want hier zitten ook nog bepaalde eisen aan. Na goedkeuring lever ik het certificaat uit”, aldus Rogier.

Het PKVW eisenpakket

Wat goedgekeurd hang-en-sluitwerk is

Hoe je een woning volgens het PKVW beveiligt

Hoe je hang-en-sluitwerk volgens de PKVW standaarden plaatst

Wat de verschillen zijn tussen nieuwbouw en bestaande bouw (woningen ouder dan 2 jaar)

Wat kunnen wij voor je betekenen op het gebied van PKVW

Wiek de Laat Prolians is een officieel erkend PKVW-bedrijf met eigen PKVW-experts in huis. In samenwerking met specialisten van het projectbureau verzorgen wij:

  • De begeleiding om nieuwe en bestaande bouwprojecten PKVW-proof te maken;
  • Adviesrapporten met tekeningen waarin de eisen staan om een project PKVW-proof te maken;
  • Een lijst met benodigde Hang- en Sluitwerkmaterialen, deurdrangers, automaten, etc. die we ook direct kunnen leveren;
  • PKVW-keuringen;
  • PKVW-certificaten indien een project PKVW-proof is;
  • Toolboxen om je medewerkers Hang- en Sluitwerk op de juiste manier te laten monteren;

Een beveiligingsbedrijf krijgt niet zomaar het predicaat PKVW-bedrijf. Het bedrijf moet voldoen aan
de eisen die het Politiekeurmerk stelt. 

Een PKVW-bedrijf zoals Wiek de Laat Prolians is bewezen te beschikken over gedegen kennis van de veiligheid in en om een woonhuis.
Voor preventieadvies en montage van beveiligingsproducten ben je bij Wiek de Laat Prolians dus aan het juiste adres. Wij kunnen je
woning of pand voorzien van gecertificeerde beveiligingsproducten.

Vragen of interesse over PKVW

Heb je verder nog vragen of wil je gelijk aan de slag? Neem dan contact op met [email protected].