Ook Wiek de Laat krijgt nieuwe visuele identiteit

Eerder waren zusterbedrijven DESTIL Prolians, DEXIS Netherlands en Kroon Prolians al aan de beurt. Nu is het dochteronderneming Wiek de Laat Beveiliging dat in een volledig nieuw jasje gestoken wordt! Waar voor DESTIL Prolians weinig veranderde in de huisstijlkleuren, ligt er voor Wiek de Laat een grotere wijziging op stapel. Het oranje wordt vervangen door blauw en het beeldmerk is niet meer rond maar vierkant. Wat blijft is de naam Wiek de Laat, maar wel met een nieuw achtervoegsel en bijpassende slogan.

Als gevolg van de rebranding van alle ondernemingen van Descours & Cabaud gaat nu ook Wiek de Laat een verandering van de huisstijl doorvoeren. Om enerzijds meer eenheid te krijgen in alle bedrijven die vallen onder moederbedrijf D&C, maar anderzijds ook duidelijkheid te verschaffen over wie, welke takken bedient. Zo is DEXIS er voor de industrie en wordt de bouw-tak bediend door Prolians.

Wiek de Laat gaat afscheid nemen van het achtervoegsel ‘beveiliging’. Om toch duidelijkheid te scheppen over het specialisme van de onderneming is ervoor gekozen om in plaats daarvan een passende slogan toe te voegen aan het beeldmerk. “Wiek de Laat is deskundige in toegangstechnieken, maar uit het nieuwe logo met achtervoegsel ‘Prolians’ kon dit niet direct opgemaakt worden. Door de slogan “Access as a service” toe te voegen aan ons beeldmerk verschaffen wij direct duidelijkheid over de branche waarin wij actief zijn en de diensten die wij onze klanten kunnen bieden”, aldus Ingo Meijer, Algemeen Directeur van Wiek de Laat Prolians.

Veel blijft hetzelfde. Zo verandert de tenaamstelling bij de KvK niet, maar wel de URL van de website (www.wdl-prolians.nl) en de achtervoegsels van de mailadressen (@wdl-prolians). Ingo Meijer vertelt: “De rebranding is voor ons een kans om ons bedrijf verder te professionaliseren. Van oudsher is Wiek de Laat een écht familiebedrijf. De interne bedrijfscultuur is in die zin weinig veranderd, maar de onderneming is de afgelopen jaren dusdanig gegroeid dat we al lang niet meer alleen lokaal een gewaardeerde partner zijn, maar landelijk een toonaangevende partner zijn in mechanische en elektro-mechanische toegangsoplossingen.”

Voor vragen over de wijziging in de huisstijl kunt u contact opnemen met de marketingafdeling van DESTIL Prolians via [email protected] of telefonisch via +31 (0)13 465 3000. 

Over Descours & Cabaud 

Wiek de Laat Prolians is een dochteronderneming van DESTIL B.V. dat sinds 2007 onderdeel is van het Franse Descours & Cabaud. Na de overname van DESTIL in 2007 opereert DESTIL nog steeds onder dit sterke merk in Nederland. Het Franse Descours & Cabaud acquireert vooral familiale bedrijven. Dat is een van de redenen dat de overgenomen ondernemingen hun sterke (familie)naam veelal behouden.

Wiek de Laat is al sinds 1976 een begrip in Schijndel. Vandaag de dag is Wiek de Laat Prolians een toonaangevende partner op het gebied van mechanische en elektro-mechanische toegangsoplossingen. Met meer dan 30 specialisten staan zij 24 uur per dag voor de klant klaar.