Met de juiste toegangstechniek, krijgen cliënten hun vrijheid terug!

Het is een bijzonder project. Op het terrein van Zorgcentrum Glana realiseert Wijnen Bouw Someren 9 groepswoningen voor 126 patiënten in opdracht van Wonen Zuid. 8 woningen voor dementerenden en 1 voor mensen met een lichamelijke beperking. Daarnaast wordt er een hospice gebouwd in opdracht van Zuyderland. Wiek de Laat Prolians werd gevraagd mee te denken in de juiste toegangstechnieken om zowel vrijheid, als veiligheid van de cliënten te waarborgen.

Waarom is dit project nu zo bijzonder? Dat leggen we je graag uit.

Parc Glana ligt in een parkachtige omgeving waar bewoners zich overdag zelfstandig kunnen gaan bewegen. Iedere woning is onderverdeeld in twee identieke afdelingen en zo ingericht dat er twee groepen van zeven cliënten met elkaar samen kunnen wonen.

Door het gebruik van de juiste toegangsoplossingen, krijgen de mensen die in Parc Glana gaan wonen dus een waardevol stukje vrijheid terug. Iets wat voor mensen met dementie of lichamelijke beperkingen niet vanzelfsprekend is.  

Gecontroleerde in- en uitgang

Wiek de Laat Prolians dacht mee in het vinden van de juiste oplossingen. In goede samenwerking met Assa Abloy en Wijnen Bouw Someren werd er een plan opgesteld.
De keuze viel op een combinatie van Assa Abloy Solenoidsloten en Motorsloten.

De Solenoidsloten maken het hebben van een gecontroleerde in- en uitgang mogelijk op afdelingen waar cliënten niet zomaar naar buiten mogen lopen. Bij deze elektrische deursloten kan de krukbediening enkelzijdig of dubbelzijdig geactiveerd worden door middel van een spoel (solenoid) in de slotkast. Met sensoren worden deuren vrijgegeven en kan men naar buiten en zelfs zelfstandig rondlopen in het park.

Over Parc Glana

Het huidige zorgcentrum aan de Lienaertsstraat is hoognodig aan vernieuwing toe. Wonen Zuid bouwt daarom in samenwerking met Zuyderland aan negen zorgwoningen voor mensen met dementie en ouderen die vanwege lichamelijke beperkingen extra zorg nodig hebben.

Parc Glana ligt in een parkachtige omgeving waar bewoners zich overdag zelfstandig kunnen bewegen. Iedere woning is onderverdeeld in twee identieke afdelingen en zo ingericht dat er twee groepen van zeven cliënten met elkaar samen kunnen wonen. De verwachting is dat de woningen in het eerste kwartaal van 2022 klaar zijn.

Heb jij een zelfde uitdaging als Parc Glana of kom je er niet uit hoe je jouw pand op de juiste manier, met gebruik van de
juiste technieken goed en efficiënt kunt beveiligen? Onze experts helpen je graag verder! Contacteer ons voor de mogelijkheden.