De juiste partner

Ben je op zoek naar een professionele partner en het juiste advies voor het beveiligen van jouw bedrijfspand, woning of andere locatie? Wiek de Laat Prolians is een door het KIWA erkend Bouwkundig Beveiligingsbedrijf. We dragen het BORG certificaat en daarnaast het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dat betekent dat wij bouwkundige beveiligingsinstallaties installeren en certificeren, of het nu gaat om een woonhuis, bedrijfspand, winkel of schoolgebouw.

De combinatie van ervaring, leergierigheid en een flinke dosis no-nonsense, zorgt ervoor dat Wiek de Laat Prolians altijd de beste (maat)oplossing voor jou gevonden wordt. 

Kennis en ervaring

Door de jaren heen is Wiek de Laat Prolians ontwikkeld tot een gespecialiseerd bouwkundig beveiligingsbedrijf dat beschikt over een flinke dosis kennis en ervaring. Door het grote productaanbod is het mogelijk dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Vanwege onze jarenlange ervaring kan Wiek de Laat Prolians je adviseren welke toegangstechnieken het beste passen in jouw situatie. 

Meedenken en mee groeien

Meedenken. Misschien wel het sleutelwoord tot succes in onze branche. Want een gedegen sluitplan of beveiligingsplan komt alleen tot stand wanneer wij op de hoogte zijn van jouw wensen en kunnen meedenken over eventuele uitdagingen waar we voor staan. 

Mechanische sluitplannen

Wiek de Laat Prolians geeft je een sluitend beveiligingsadvies en kan je helpen met het opstellen van mechanische sluitplannen. Met een sluitplan, ook wel sleutelplan genoemd, bepaalt men systematisch wie er toegang heeft tot welke ruimtes met een enkele sleutel om panden maximaal te beveiligen en monitoren. 

Voorbeeld: je stelt een sluitplan samen voor je eigen bedrijf. Medewerkers van de afdeling sales krijgen toegang tot de voordeur en hun eigen kantoor. De receptioniste werkt in de hal van binnenkomst, dus hoeft alleen toegang te krijgen tot de voordeur. Zelf wil je graag toegang tot alle deuren, met slechts één sleutel. Dit alles kan worden samengesteld in een sluitplan.

Niet alle sluitplannen hebben hetzelfde sluitsysteem, er zijn verschillende soorten.

 

Hoofdsleutel (HS): bij dit systeem is er een hoofdsleutel die alle deursloten in het sluitplan kan bedienen. Verder zijn er andere sleutels die individuele veiligheidssloten kunnen bedienen. Dit is een handig systeem wanneer de beheerder toegang wil hebben tot alle ruimtes en de medewerkers of bewoners alleen specifieke ruimtes mogen betreden.

Generale hoofdsleutel (GHS): bij dit systeem is er een hoofdsleutel die alle deursloten in het sluitplan kan bedienen. Dit systeem gaat een stap verder dan het hoofdsleutel systeem en wordt onderverdeeld in (sub)groepen met specifieke toegangsrechten. Het is een combinatie van het hoofdsleutel en het centrale sluitsysteem. 

Centrale hoofdsleutel (Z): bij dit systeem is het zo dat meerdere sleutels passen op een deurslot, terwijl diezelfde sleutel ook toegang verleent tot specifieke ruimtes. Denk bijvoorbeeld aan appartementen-complexen waar de bewoner de centrale toegangsdeur, eigen voordeur, kelder en brievenbus kan openen. Diezelfde sleutel kan niet de deursloten van de buren openen.

Wil je meer weten over Wiek de Laat Prolians of een afspraak maken om jouw beveiligingsuitdaging met ons te bespreken? Stuur ons een berichtje of bel ons!