Een toegangscontrole systeem zorgt voor veiligheid, beheersbaarheid en gebruiksgemak in uw pand. Via software verleen je toegang aan de gebruikers tot (bepaalde delen van) het gebouw en zo hou je ongewenst bezoek buiten de deur. Hoe de toegangscontrole voor meer veiligheid, beheersbaarheid en gebruiksgemak zorgt, lees je hieronder!

Bij de ingang van de parkeerplaats staan de slagbomen die de eerste controle bieden voor de bezoekers en medewerkers. Deze slagbomen kunnen via een kaartje dat eruit komt geopend worden, maar bijvoorbeeld ook op kenteken registratie. Door middel van kenteken registratie zal de slagboom automatisch open gaan op het moment dat je ervoor staat, dit geeft als voordeel dat het meer gebruiksgemak oplevert.

Het kan zijn dat slagbomen geen oplossing bieden voor jouw situatie. Gelukkig zijn er dan nog genoeg andere mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hekwerk, welke middels een druppel of tegenwoordig een smartphone geopend kan worden. Hierbij is bijvoorbeeld rekening te houden met de tijden waarop mensen erin moeten kunnen. Zo is er toegang te verlenen voor bepaalde dagen of dagdelen.

Een veel gevraagde en toegepaste oplossing zijn toegangspoorten (speedlanes en tourniquets). Deze zorgen voor een snelle, maar efficiënte controle. Wij kunnen daarnaast ook nog draai- en schuifdeuren implementeren.

Deze kunnen afhankelijk van het model en de situatie geopend worden met onderstaande oplossingen:

  • Tag/ druppel als sleutelhanger
  • Kaart (bedrukt of blanco)
  • Smartphone
  • Biometrie, vingerscanner en gezichtsherkenning (2 factor authenticatie)
  • Pincode

Welke oplossingen er worden geadviseerd door onze adviseurs, hangt geheel af van de wensen, behoefte en de situatie van de klant. Dit wordt vooraf uitvoerig besproken en bekeken, zodat we hier een goed beeld van hebben. Door het gebruik van A-merken, kunnen wij altijd een sterke en passende oplossing bieden.

'Door het gebruik van A-merken, kunnen wij altijd
een sterke en passende oplossing bieden'

Sloten en sleutels bieden eveneens de mogelijkheid om het gebouw te beveiligen. De sleutels worden uitgedeeld aan de medewerkers, en iedereen heeft toegang tot de ruimte waartoe ze toegang moeten hebben. Maar wanneer sleutels zoek zijn of gestolen worden, is er het ongemak en de kosten om de sloten te veranderen en de nieuwe sleutels uit te delen. Sleutels kunnen eveneens gekopieerd worden waardoor er nog meer veiligheidsrisico’s ontstaan. Daarmee wordt het gebruiksgemak van een digitaal systeem dus wel erg duidelijk:

  • Geen fysieke sleutels
  • Toegang beheren via een beheeromgeving. Afhankelijk van het merk systeem kan dit ook via de smartphone, tablet of PC
  • Meer beheersbaarheid door gemakkelijk zelf aanpassingen te doen

Natuurlijk heeft niet elke branche dezelfde benadering nodig wat betreft toegangscontrole en beveiliging. Dankzij onze ervaring en kennis, kunnen wij oplossingen bieden voor verschillende branches. Hieronder een greep uit de branches waarin wij actief zijn:

 

Staat jouw branche hier niet bij? Alle overige branches zijn terug te vinden op onze website via onderstaande link:

Wiek De Laat (wdl-prolians.nl)

Als jouw producten niet goed werken, is dat natuurlijk ontzettend frustrerend. Door het goed en regelmatig te onderhouden, zorg je ervoor dat het altijd goed werkt. Je mag het natuurlijk zelf onderhouden, of je kan gebruik maken van een van onze ervaren onderhoudsmonteurs. Als je hier meer over wil weten, kijk dan even op onze andere blog over het nut van het onderhoud of maak een afspraak met een van onze adviseurs via de onderstaande knop.